Home > Actueel > Vergaderingen

Het zal voor de bewoners van de Muziekbuurt niet direct duidelijk zijn wat de agenda voor onze vergaderingen inhoudt. De vraag kan opkomen wat men op deze vergaderingen precies doet en bespreekt. Misschien vraagt men zich zelfs af wat een bewonersorganisatie eigenlijk betekent, wat die tot dusver heeft gedaan heeft en wat men van plan is voor de buurt te gaan doen.

Wij zullen proberen een en ander duidelijk te maken.

De Bewonersorganisatie Muziekbuurt is geen gezelligheidsvereniging, maar bedoelt een organisatie van en voor bewoners te zijn om op basis van een aantal  thema’s de leefbaarheid in onze buurt te vergroten, samen met diensten van het Stadhuis, gemeenteraadsleden, woningcorporaties, Stichting Welzijn Rijswijk en de wijkagent.

Nu zijn de volgende thema’s aan de orde :

  • “Elkaar leren kennen”
  • “Aantrekkelijke woonomgeving”
  • “Spelen en ontmoeten”

Onder deze thema’s vallen heel wat doelstellingen, die wat duidelijker worden  als u onze vergaderingen bezoekt. Daar kunt u ook uw eigen ideeën naar voren brengen en samen met andere bewoners uw invloed uitoefenen op her reilen en zeilen in onze Muziekbuurt.

dec
3
ma
Openbare vergadering BOMB @ Bredeschool de Melodie
dec 3 @ 19:30 – 22:00
mei
6
ma
Openbare vergadering BOMB 6 mei 2019 @ Bredeschool de Melodie
mei 6 @ 19:30 – 22:00
Uitnodiging openbare vergadering maandagavond 6 mei a.s. in de Bredeschool de Melodie aan de Adm. Helfrichsingel 20 in Rijswijk.
Hallo iedereen,
graag willen wij iedereen weer uitnodigen voor onze openbare vergadering maandagavond 6 mei om 19.30 uur. Volgens eerdere planning zou deze vergadering komende maandagavond 15 april moeten plaatsvinden. Maar helaas hebben wij met een aantal ziekmeldingen te maken, waardoor we deze vergadering nu naar maandagavond 6 mei hebben verplaatst.
Als bewonersorganisatie staan wij nu voor een aantal belangrijke gebeurtenissen voor 2019. De kans is groot dat wij binnen een paar maanden medegebruiker zijn van de Smeltkroes in het Wilhelminapark. Mocht dit doorgaan (deze kans is behoorlijk groot) dan kunnen wij hiervoor nog heel wat helpende handjes gebruiken. We willen hier graag koffieochtenden organiseren en nog veel leuke andere dingen. Alles wat leuk is om te doen en als doel heeft de eenzaamheid onder de bewoners van de Muziekbuurt te verminderen, willen we proberen om aan te pakken. Alle ideeen die men hiervoor heeft, willen wij graag van u horen deze avond en samen willen we dan bekijken wat wellicht mogelijk is voor iedereen.
Ook willen wij het er heel graag nog met iedereen over hebben, wat wij nog zouden kunnen doen om bus 23 toch weer door onze mooie Muziekbuurt te laten rijden. Wij denken er bijv. aan een Open Brief aan de HTM te laten plaatsen in bijvoorbeeld het AD. Dit naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van de gemeente Rijswijk, waar de HTM dus nog steeds helemaal niets mee doet.
Wij hopen daarom dit keer op een nog grotere opkomst dan de vorige keer. Weet u iemand die misschien ook mee naar de vergadering zou willen, neem deze dan heel graag mee.
Verder willen wij iedereen nog een tweetal leuke activiteiten voor zondag 14 april onder de aandacht brengen:
Van 12.00 uur tot 16.00 uur is er in de Natuurtuin in het Wilhelminapark de Zaai Open Dag. Kinderen kunnen zaaibollen maken en op het akkertje uitstrooien, er staat om 14.00 een wandeling met de Natuurgids gepland en om 15.00 uur is er een presentatie duurzaam oesterzwammen kweken.Koffie of thee met appelgebak is verkrijgbaar in de Blokhut. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: natuurtuin1@gmail.com .
Van 14.00 uur tot 15.30 uur is Frans Limbertie weer aanwezig in de Bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein met zijn leuke programma Rondom Rijswijk. Toegang is gratis en zijn programma is deels entertainment en deels word je op de hoogte gehouden van de Rijswijkse politiek. Dit keer is voormalig wethouder Ronald van der Mey te gast bij Frans. Ook Wies Koppijn schrijfster en steun en toeverlaat van de onlangs overleden oudste dj van Rijswijk Bob Huet wordt door Frans geinterviewd. Echt de moeite waard om dit programma mee te maken. Zeker voor deze prijs.
namens de bewonersorganisatie Muziekbuurt,
dhr. Wil Visser.
In de bijlage treffen jullie aan het verslag van de vergadering van 18 februari jl en de agenda voor de vergadering van maandagavond 6 mei:
jun
17
ma
Openbare vergadering BOMB 17 juni 2019 @ Bredeschool de Melodie
jun 17 @ 19:30 – 22:00

Uitnodiging openbare vergadering maandagavond 17 juni a.s. in de Bredeschool de Melodie aan de Adm. Helfrichsingel 20 in Rijswijk.

Hallo iedereen,

graag willen wij iedereen weer uitnodigen voor onze openbare vergadering maandagavond 17 juni om 19.30 uur.

Als bewonersorganisatie willen wij het er heel graag nog met iedereen over hebben, wat wij nog zouden kunnen doen om bus 23 toch weer door onze mooie Muziekbuurt te laten rijden. Als bewonersorganisatie zijn we van plan om binnenkort nog een Open Brief aan de HTM te laten plaatsen in bijvoorbeeld het AD. Dit naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van de gemeente Rijswijk, waar de HTM dus nog steeds helemaal niets mee doet. Als bewonersorganisatie willen we heel graag persoonlijk in gesprek met de HTM om hen aan te tonen hoe fout hun beslissing is om beide bushalten van bus 23 uit de Muziekbuurt te schrappen. Dit willen we evt. samen met de gemeente Rijswijk.

A.s donderdagavond 6 juni om 20.00 uur gaat Wil Visser namens onze bewonersorganisatie voor de allerlaatste keer weer inspreken bij de gemeenteraad (over bus 23) dat wij als bewoners van de Muziekbuurt heel graag en liefst zo spoedig mogelijk onze bus 23 weer terug in de wijk willen. Gelukkig is ook de gemeente Rijswijk het hier mee eens en willen zij hier nog met de MRDH over praten. Maar als bewonersorganisatie willen we graag in een direct gesprek met de HTM onze wensen hiervoor kenbaar maken. Alleen reageert de HTM tot nog toe niet op al onze mails en brieven.

Als bewonersorganissatie Muziekbuurt Rijswijk hopen wij dat veel bewoners van de Muziekbuurt donderdagavond 6 juni naar het stadhuis willen komen, om ons bestuurslid te ondersteunen bij zijn zoveelste poging om bus 23 voor de Muziekbuurt weer terug te krijgen. En mocht de gemeente Rijswijk ook niet door de MRDH of de HTM gehoord willen worden, dan willen we de gemeente Rijswijk vragen om dan maar op een andere manier bus 23 door onze mooie Muziekbuurt te laten rijden. Rijswijks belang heeft al aangegeven, dan een motie te willen indienen, dat de gemeente Rijswijk dan maar met de HTM moet onderhandelen, wat de kosten zijn van het weer laten rijden van bus 23 door de Muziekbuurt. Als bewonersorganisatie hopen wij dat de gemeente Rijswijk de MRDH en de HTM kan overtuigen dat bus 23 weer door onze buurt zal gaan rijden, maar mocht dit niet gaan lukken, dan moet het maar tegen een financiele vergoeding voor de HTM. Wij vinden dit als bewonersorganisatie ook niet fijn (als de gemeente hiervoor moet gaan betalen), maar belangrijker vinden wij het dat bus 23 na ruim een half jaar weer gaat rijden door onze mooie Muziekbuurt.

Vindt u dit ook, kom dan ook donderdagavond 6 juni om 20.00 uur naar het stadhuis om hier de voltallige gemeenteraad van te overtuigen. Want deze gemeenteraad moet uiteindelijk de beslissing hiervoor nemen. Als er morgenavond veel mensen hiervoor naar het stadhuis komen, dan hebben we echt wel een grote kans dat bus 23 toch weer zal gaan rijden door onze mooie Muziekbuurt. Als bewonersorganisatie Muziekbuurt hopen we morgenavond 20.00 uur heel veel mensen op het stadhuis te zien, die bus 23 graag weer in de wijk terug willen hebben.

Ook op onze vergadering van 17 juni hopen wij weer veel mensen uit de Muziekbuurt te zien. Weet u iemand die misschien ook mee naar onze openbare bewonersvergadering zou willen, neem deze dan heel graag mee.

Namens onze bewonersorganisatie,

Wil Visser.

Agenda BOMB 17 juni 2019

Verslag BOMB Muziekbuurt 6 mei 2019